top of page

Passió 2003 per Ramón Francas

El @cellerparato Passió 2003, que ha rellevat el Negre Clàssic que elaboraven des dels anys 80 per imperatiu de la @dopenedes , per coincidir amb el nom triat per als escumosos de la DO, és un vi absolutament sorprenent 17 anys després. Ha estat retapat. És fantàstic tot i ser fruit d’una anyada tan complicada (canícula) com la del 2003. Un senyor vi centrat en un cabernet sauvignon (57%) que el marca i que es completa amb ull de llebre. L’elaborador @josep.elias diu que és “un vi de paciència i temps”. De color roig robí (capa mitja-alta), destaca per mostrar una fruita negra madura (prunes negres i prunes de Califòrnia), regalèssia, cafè, espècies, uns tanins rodons i unes pirazines domades. Molt bona la integració dels 12 mesos de criança en bóta de roure francès i americà de 300 litres i dels 13,5° d’alcohol. Un vi clàssic, rodó, sedós, gustós, voluminós i que ha envellit de forma sobèrbia. M’ha agradat molt.

https://www.instagram.com/p/CESIIShiqNy/?utm_source=ig_web_copy_link

bottom of page