top of page

Nova collita Santa Clara 2023 de Celler Parató


Celler Parató ha tret al mercat la nova anyada del seu singular vi negre “Santa Clara 2023”, coincidint amb l’inici de la primavera.

La primera anyada d’aquest vi es remunta a l’any 2019 quan el celler decidir elaborar un vi mono varietal de Cabernet Sauvignon però atorgant-li un caràcter diferent: un vi estructurat però poc tànnic, allunyat dels tocs astringents dels Cabernets joves, amb molta fruita, sense fusta, i molt llaminer en boca gràcies al sucre residual-natural no fermentat.


Els raïms provenen d’una única vinya la: “Santa Clara”, un Cabernet Sauvignon plantat l’any 1991 en un terreny coster, de sòl argilós-sorrenc, pobre en matèria orgànica i orientat a sud-oest.


  • Es conrea de forma ecològica des de l’any 2009 amb criteris d’agricultura regenerativa, i està situada a Guardiola de Font-rubí a 280 metres d’altitud.

  • La verema és manual amb caixes de 20kg.

  • Després d’una curosa tria manual, és derrapat i fa una maceració pre-fermentativa en fred durant 4 dies, amb “pigeages” manuals diaris.

  • La fermentació a 18ºC durant uns 14 dies, s’atura amb fred deixant una petita part de sucre residual.


El resultat és un vi roig robí de capa mitja, amb predomini d’aromes de fruites fresques tant vermelles (maduixa, pruna) com fruites negres (cirera picota, mora), i un pas per boca amable i sedós endolcit pel sucre residual natural. Un vi que no deixa indiferent i que agradarà  a un ampli ventall de consumidors per la seva alegria, fruita i expressivitat.Apreciem la cobertura proporcionada pels mitjans de comunicació per compartir i donar visibilitat a les notes de premsa i permetre'ns arribar a una audiència més àmplia.


Comments


bottom of page