top of page

SAMSÓ 2018 Medalla d'Or - 55è Concurs de l'Acadèmia Tastavins del PenedèsQuan l’any 1978 vàrem plantar aquells ceps de Carinyena, no podíem imaginar que esdevindrien al cap de 45 anys, protagonistes d’un dels vins mes emblemàtics del nostre celler.


Actualment, les 3,2 hectàrees conreades de forma ecològica, produeixen poc més de 13.000kg. d’un raïm,complicat,tossut, enamorat de la “malura” (oídium), que ens regala una acidesa generosa i produeix uns vins de gran personalitat, nobles, equilibrats, frescos i amb bona capacitat d’envelliment.


El tipus de terreny profund i argilo-calcari, el microclima de la subzona “Turons de Vilafranca” (amb marinades que refresquen els dies més calorosos d’estiu) i la disposició de la vinya orientada a nord-est, permeten embotellar-lo com a monovarietal 100% Samsó.


El vi obtingut s’afina durant menys d’1 any en botes noves i de segon any de 300 litres roure francès. Només n’embotellem unes 4500 ampolles donat que la resta s’utilitza pels cupatges d’altres vins elaborats al celler.


Un vi amable, sedós, de fruitetes vermelles arrodonides amb els matisos torrats de la fusta que avui ens plau oferir-vos i agrair la confiança dipositeu en els nostres vins. Desfruiteu-lo amb bona companyia. Salut!

Comments


bottom of page