CAVA ELIAS I TERNS BRUT NATURE Cuvée Especial

Cava Cuvée Especial de marcada personalitat. En la seva composició predomina la varietat Xarel·lo amb

un toc de fusta que li atorga sensacions diferents. La seva estructura en boca, i les notes de llarga criança, el fan adient per acompanyar tot un àpat. La temperatura de servei una mica més alta del que és habitual donada la seva llarga criança,
el fa molt més atractiu i complex.

 

Varietats

Vins de la verema 2006:
50% Xarel·lo fermentat i envellit

en 3 tipus de barriques de roure

durant 4 mesos (roure tronçais,
americà i hongarès).
50% vi base cava (Macabeu,

Xarel·lo, Parellada i Chardonnay).

 

Analítica

Alcohol (% vol): 11'95

Sucre (g/l): 1,25

Acidesa total (g/l): 4,00

SO2 (mg/l): 12/65

Acidesa Volàtil (g/l): 0,31

pH: 3,13

Nota de tast

COLOR: Color groc palla seca, reflexes d’or vell, formant rosari de bombolla petita, de lenta ascensió i corona mitja, fruit de la llarga criança amb les seves mares.

 

AROMES: Marcades aromes terciàries derivades de la criança i complexes, on destaquen fruits secs torrats (anou seca, garrofa), cremats de la fusta, làctics (mantega madurada) i final de forn de pa.


BOCA: El pas en boca ensenya un carbònic fi i integrat, fonedís a la boca, acidesa cítrica (pell seca de taronja), untuós amb cremositat, postgust llarg, retrogust vegetal (pom de flor seca) i final lleugerament amarg refrescant.

VCM-collita-propia-OK.png