Blanc_Xarello_wix.jpg
vegano_transparent_rahmen.png
UE_JPG_verd.jpg

XAREL·LO LIBÈL·LULA

2021 Ecològic

Varietat de Xarel·lo de vinyes velles.

És la varietat autòctona del Penedès

per excel·lència, que destaca per la seva elegància, complexitat i estructura.

Vi afruitat, persistent en boca, untuós

i amb un marcat caràcter mediterrani. Gran acompanyant d'entrants, arrossos

i suquets de peix.

 

Varietats
Xarel·lo

Analítica

Alcohol (% vol): 12,50

Acidesa total (g/l): 4,20

Acidesa volàtil (g/l): 0,16

Sucre (g/l): 0,30

SO2 (mg/l): 21/50

pH: 3,19

Nota de tast

COLOR: Color groc palla pàl·lid verd-grisós, brillant i llàgrima potent.

AROMES: Aromes franques fruitades amb record de fruita d’os (préssec), pera i codony, obrint-se cap a notes més varietals més balsàmiques i vegetals com el fonoll, herba tallada i flor seca.

BOCA: Entrada en boca fresca, d’acidesa cítrica marcada, sensació cremosa subtil, postgust mig-llarg i retrogust de toc vegetal i record de planta de sotabosc.

Vi ecològic

És un vi ecològic certificat pel CCPAE (Consell Català de la Producció Agraria Ecològica), qui controla tot el seu procés de producció, elaboració, envasat i comercialització.

Les tècniques utilitzades en la producció agrària ecològica són respectuoses amb el medi ambient i amb les persones perquè restringeix l'ús de productes químics de síntesi (hormones, herbicides, adobs químics, plaguicides, etc.). Per tant, els productes agraris ecològics no contenen residus d'aquestes substàncies.

Reconeixements

56è CONCURS TASTAVINS DEL PENEDÈS 2022

Medalla de Bronze 

XXVI CONCURS DE VINS I CAVES DE CATALUNYA - GIROVI 2021

Medalla d'Argent

54è CONCURS DE VINS DE QUALITAT DE L'ACADÈMIA TASTAVINS DEL PENEDÈS 2020

Medalla de Bronze 

XXIIIè CONCURS DE VINS I CAVES DE CATALUNYA - GIROVI 2018

Medalla de Bronze

 

51è CONCURS DE VINS DE QUALITAT DE L'ACADÈMIA TASTAVINS DEL PENEDÈS 2017

Medalla d'Argent