XAREL·LO LIBÈL·LULA

2019 Ecològic

Varietat de Xarel·lo de vinyes velles.

És la varietat autòctona del Penedès

per excel·lència, que destaca per la seva elegància, complexitat i estructura.

Vi afruitat, persistent en boca, untuós

i amb un marcat caràcter mediterrani. Gran acompanyant d'entrants, arrossos

i suquets de peix.

 

Varietats
Xarel·lo

Analítica

Alcohol (% vol): 12,85

Acidesa total (g/l): 3,90

Acidesa volàtil (g/l): 0,20

Sucre (g/l): 0,30

SO2 (mg/l): 32/78

pH: 3,17

Nota de tast

COLOR: Color groc palla pàl·lid brillant, verdós en matisos i presència de carbònic residual de la fermentació.

AROMES: D’aromes franques afruitades amb record de fruita d’ós (préssec), plàtan madur i pera, obrint-se cap a notes més varietals més balsàmiques com el fonoll, mentol i herba tallada, gessamí, fresc i potent.

BOCA: El pas en boca resulta marcadament fresc, amb frescura reforçada per la presencia de carbònic i acidesa de tipus cítric, postgust refrescant, estructurat i potent, cert retrogust amb notes vegetals fresques i persistència a final de boca.

Vi ecològic

És un vi ecològic certificat pel CCPAE (Consell Català de la Producció Agraria Ecològica), qui controla tot el seu procés de producció, elaboració, envasat i comercialització.

Les tècniques utilitzades en la producció agrària ecològica són respectuoses amb el medi ambient i amb les persones perquè restringeix l'ús de productes químics de síntesi (hormones, herbicides, adobs químics, plaguicides, etc.). Per tant, els productes agraris ecològics no contenen residus d'aquestes substàncies.

Reconeixements

54è CONCURS DE VINS DE QUALITAT DE L'ACADÈMIA TASTAVINS DEL PENEDÈS 2020

Medalla de Bronze 

XXIIIè CONCURS DE VINS I CAVES DE CATALUNYA - GIROVI 2018

Medalla de Bronze

 

51è CONCURS DE VINS DE QUALITAT DE L'ACADÈMIA TASTAVINS DEL PENEDÈS 2017

Medalla d'Argent 

UE_JPG_verd.jpg
VCM-collita-propia-OK.png