

XAREL·LO LIBÈL·LULA
2022 Ecològic
Varietat de Xarel·lo de vinyes velles.
És la varietat autòctona del Penedès
per excel·lència, que destaca per la seva elegància, complexitat i estructura.
Vi afruitat, persistent en boca, untuós
i amb un marcat caràcter mediterrani. Gran acompanyant d'entrants, arrossos
i suquets de peix.
Varietats
Xarel·lo
Analítica
Alcohol (% vol): 12,60
Acidesa total (g/l): 4,25
Acidesa volàtil (g/l): 0,16
Sucre (g/l): 0,30
SO2 (mg/l): 26/78
pH: 3,25
Nota de tast
COLOR: Color groc palla-verd/grisós, brillant i amb llàgrima de caiguda lenta.
AROMES: Aromes de record varietal i presència de fruita blanca (pera, plàtan verda), típiques notes finament vegetals (anisat-fonoll, palla seca sotabosc) i final floral (pètal de rosa, gessamí).
BOCA: Entrada en boca lleugera i fresca i marcat caràcter glicèric, d’acidesa cítrica present, amable al final del paladar i postgust mitjà-llarg, amb notes fruitoses madures (plàtan, préssec de vinya) i sensació estructurada, de toc vegetal i finament amarg.
Vi ecològic
És un vi ecològic certificat pel CCPAE (Consell Català de la Producció Agraria Ecològica), qui controla tot el seu procés de producció, elaboració, envasat i comercialització.
Les tècniques utilitzades en la producció agrària ecològica són respectuoses amb el medi ambient i amb les persones perquè restringeix l'ús de productes químics de síntesi (hormones, herbicides, adobs químics, plaguicides, etc.). Per tant, els productes agraris ecològics no contenen residus d'aquestes substàncies.
Reconeixements
56è CONCURS TASTAVINS DEL PENEDÈS 2022
Medalla de Bronze
XXVI CONCURS DE VINS I CAVES DE CATALUNYA - GIROVI 2021
Medalla d'Argent
54è CONCURS DE VINS DE QUALITAT DE L'ACADÈMIA TASTAVINS DEL PENEDÈS 2020
Medalla de Bronze
XXIIIè CONCURS DE VINS I CAVES DE CATALUNYA - GIROVI 2018
Medalla de Bronze
51è CONCURS DE VINS DE QUALITAT DE L'ACADÈMIA TASTAVINS DEL PENEDÈS 2017
Medalla d'Argent